Citelně oslabení Predátoři nebodovali ani proti Buldokům

Verze pro tisk |

Krize nadále trvá. Již pošesté v řadě nedokázali českolipští hokejisté získat jakýkoli bod, tentokráte podlehli vedoucímu celku tabulky, týmu HC Řisuty.

Zápas rozhodla 49. minuta, kdy byl tvrdě u mantinelu sražen Jan Šulc, jenž musel být odvezen na nosítkách a posléze i do nemocnice. Po následném zahájení hry využil nekoncentrovanosti Českolipských Václav Klaus a rozhodl tento vyrovnaný duel ve prospěch svého mužstva. Jan Šulc má podle oficiálního zápisu o utkání utržené levé rameno.
Na soupisce před zápasem měli Českolipští jen patnáct hráčů včetně dvou gólmanů. S tímto oslabením si ale v průběhu utkání poradili znamenitě. Řisuty také postrádaly některé své opory, například brankáře Jana Pospíšila nebo útočníky Matěje Kosa a Pavla Hegenbarta. Jedno zcela nové jméno se objevilo na straně Řisut, středočeský klub posílil po svém návratu z Francie bývalý českolipský útočník Michal Plichta.


Predátoři chtěli odčinit předchozí nezdary první výhrou v novém roce, k vysněnému cíli udělali úspěšný krok už ve 3. minutě, Jan Divíšek našel na kruhu nikým nehlídaného Milana Beránka, jenž prostřelil Schwambergera střelou na vyrážečku – 1:0. Poté mohli domácí dvakrát zvýšit své vedení, nejprve neuspěl Formánek, když se prodral až před Schwambergera, po něm ani Šesták, který dorážel Patzenhauerovu ránu. A tak udeřilo na druhé straně, v 7. minutě neuhlídali českolipští obránci rychlonohého Tomáše Landu, ten prošel mezi beky jako nůž máslem a krásnou bekhendovou kličkou nedal šanci ani Neumannovi – 1:1. O dvě minuty později chyboval v obranné třetině Lukáš Daňo, ale Wolf naštěstí pro Predátory na puk nedosáhl. Severočeši pak ubránili dvě oslabení, z následného protiútoku zahrozil tvrdým projektilem Formánek, jehož bombu ještě doráželi Divíšek s Morem, leč neúspěšně. V 18. minutě se českolipští fanoušci radovali podruhé, Jan Divíšek se objevil zcela sám před Schwambergerem a nadvakrát dopravil touš za čáru – 2:1. Do kabin se přeci jen odcházelo za nerozhodného stavu, neboť v čase 19:38 využil Tomáš Wolf pěknou přihrávku Bezoušky a nad rameno prostřelil Neumanna – 2:2.


První početní výhodu si domácí zahráli dvě minuty po přestávce, když za katr usedl Wolf. Ovšem v přesilové hře Predátoři vyprodukovali pouze jednu střelu, již měl na svědomí Jakub Šesták. Ve 29. minutě byl vyloučen na pět minut + do konce utkání ještě loni českolipský Michal Plichta za bodnutí koncem hole. Šedesát sekund nato mohl Schwamberger kapitulovat potřetí, Šimon předložil kotouč na modré čáře Beránkovi, jehož dělovka se odrazila od zadního mantinelu přesně na hokejku Petra Formánka. Formánek ihned napálil puk na branku, Schwamberger však předvedl tygří skok a situaci pohledným zákrokem vyřešil. V oslabení mohli udeřit hosté, Vojtěch Procházka ale neměl přesně seřízená mířidla. Před koncem druhé třetiny zahrozila dvojice Šesták – Lassig, ani jeden si na brankáře Řisut nepřišel.


V úvodu poslední části hry mohl skórovat Jakub Šesták, avšak bekhendovým pokusem ztroskotal na Schwambergerově betonu, stejně tak si počínal i Patzenhauer. Ve 46. minutě ujel Vlastimil Patzenhauer, svůj nájezd zakončil střelou na lapačku, s níž si Schwamberger poradil. Při vyloučení Lukáše Daňa prchl v oslabení Šesták, přihrál Šulcovi, jenž trefil tyč. Vzápětí byl Šulc jedním z hostujících hráčů atakován u mantinelu a zůstal ležet na ledě. Diváci v hale ani nedutali, po několika vteřinách byli přivoláni pořadatelé s nosítky. Českolipský útočník byl posléze odvezen do nemocnice, podle oficiálního zápisu o utkání má utržené levé rameno. Domácí borci ztratili v tu chvíli koncentraci a při zahájení hry udeřil Václav Klaus – 2:3, jenž tímto gólem rozhodl tento vyrovnaný a dramatický duel. Svěřenci trenéra Jana Zachrly se snažili o vyrovnání, které však už nepřišlo a pošesté za sebou nedokázali Severočeši vydolovat ani jeden bod.


Pohledem redaktora Michala Šandora:
Výkon České Lípy: 6
Výkon Řisut: 6
Výkon hlavního rozhodčího: 5
Nejlepší hráči utkání: Jan Divíšek – Michal Bezouška
Úroveň utkání: 6


HC Predators Česká Lípa - HC Řisuty  2:3  (2:2, 0:0, 0:1)


Branky a nahrávky: 3. Beránek (Divíšek), 18. Divíšek (Šesták) - 7. Landa (Scherzl), 20. Wolf (Bezouška), 49. Klaus (Bezouška). Rozhodčí: Orlický - Kebrle, Vitík. Vyloučení: 9:3. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 100. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 2:3.
HC Predators Česká Lípa: Neumann (Sklíba) - Beránek, Daňo, Formánek, Rašín, Šimon - Šulc, Divíšek, Šesták - Bauer, Patzenhauer, Moro - Lassig, Burián. Trenér: Jan Zachrla.
HC Řisuty: Schwamberger (Jasanovec) - Sedláček, Vyskočil, Babický, Kašák, Čermák, Fiala, Procházka - Landa, Wolf, Plichta - Bezouška, Bláha, Křepelka - Hlusička, Lapáček, Jaroš - Klaus, Scherzl. Trenér: Jan Novotný.

Nahoru