Dnes je 10. 09. 2024
svátek má Irma

1/2014

Na které články jste během roku klikali nejvíce? Co bylo pohromou roku? U kterého videa strávili uživatelé internetu celkem 12 401 minut? Chcete vidět Nymfomanku v kuse? Celý rok v jednom videu.

První deník roku už několik let věnuji přehledu toho, co vás v minulém roce nejvíce zaujalo. Takže jdu do redakčního systému pátrat po dvaceti pěti článcích, které jste nejčastěji otevřeli a případně i přečetli.

Vždy je dobrým znamením, když na prvním místě ve čtenosti není nějaká pohroma: bouračka, požár, povodeň, vražda. Z pohledu žebříčku se tak největší pohromou roku stala volba prezidenta – viz na třetím místě můj deník s provokativní otázkou: „Žije v našem státě 2 717 405 kreténů?“

Která byla další českolipská témata roku 2013? Volba Miss okořeněná peprnou kauzou. Nekončící novoborské diskuse mezi zastánci a odpůrci památníku. Film o čtyřlístku. Samostatným fenoménem se staly dvě stránky na facebooku, jedny prezentující se jako nezávislé Městské noviny a druhé jako Městská policie. V kultuře bodovaly ještě tři akce: koncert skupiny Dymytry, program Lesního divadla ve Sloupu a Lípa Musica.

Mě samozřejmě těší, že se chytil Karel H. (a to dalších dvacet dílů skončilo těsně za první pětadvacítkou), podobné je to se Štafetou. Nadějně vypadá i čtenost dalších dvou mých projektů – Zaostřena a Žebříčku. Zatím doplatily zejména na to, že vycházet začaly až na podzim. Uvidíme za rok.

1. Miss Sport Českolipska 2013: Anna Wágnerová

2. Druhý ročník Miss Sport Českolipska

3. 4/2013

4. Moták Josefa Geberta z listopadu 1943

5. Volba Miss Sport a Sportovního Sympaťáka Českolipska začíná

6. Karel H. - Seznámení

7. Hledá se Marek Puhr z Nového Boru

8. Premiéra filmu Čtyřlístek ve službách krále odložena

9. Proč volím Karla?

10. 9/2013

11. Konec trápení

12. Miss Sport Českolipska 2013: Nikola Dědková

13. Městská policie v Lípě reaguje na poškozování dobré pověsti

14. Lesní divadlo Sloup v Čechách zná program na červenec

15. Dymytry: Vážíme si každého člověka, který přijde na koncert

16. Parlamentní volby 2013: průběžné počty preferenčních hlasů

17. Karel H. – Další dvě schůzky

18. Miss Sport Českolipska 2013: Hana Ulíková

19. Štafeta: Arnošt Sameš (1. část)

20. Pamflet Zdeňka Stehlíka, aneb Spiknutí neinformovaných

21. Zastupitelstvo Nového Boru (20.11.13)

22. Kam v létě na Českolipsku za kulturou?

23. Milion z městské kasy na Lípu Musicu?

24.  Karel H. – 1. DEN

25. Rok 2012 a 2013 v České Lípě: odpovědi na anketu

You Tube umí vyhodnotit i která videa byla na našem kanálu během roku nejsledovanější. Už několik let jasně vítězí Vyproštění autobusu (natočil Antonín Mestek). Jen v minulém roce si ho pustilo 21 690 uživatelů a strávilo s ním 12 401 minut. Z videí natočených letos se do desítky dostaly tyto filmečky: Ples oktávy A našeho gymnázia, kácení stromů v Libchavě a Silvestrovský benchpress, který si hned první den prohlédlo 513 lidí.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A ještě nabízím jedno prémiové video. Celý rok jsem každé ráno fotil z okna, ať již jsem byl kdekoliv. Všechny fotky jsem nacpal do jedné slide show a vy si můžete zkontrolovat, do kdy ležel sníh, kdy byla mlha apod.

 

Na co se můžeme těšit první úplný týden roku 2014? V den Tří králů tedy 6. 1. se v centru České Lípy koná již třetí ročník Tříkrálového průvodu. V 16:00 vyjdou z náměstí T. G. M. tři králové spolu se svou družinou a dětmi s lampiony na vodní hrad Lipý, aby předali své dary k živému betlému, a taktéž donesli k jeslím světlo přání. V kinech mě lákají hned čtyři filmy. Zpátky do ringu se Stallonem, de Nirem a Basinger. Trocha nostalgie neuškodí. V kině Máj v Doksech promítají Cyrila Metoděje. A v pátek nastupuje nová komedie Jiřího Vejdělka s názvem Něžné vlny. A ještě jednou kino Máj - kdo chcete vidět oba díly Nymfomanky v jeden den, pak zamiřte v sobotu do Doks. Blíží se výročí První světové války - besedovat o ní můžete v AJAKu se Zdeňkem Pokorným (čtvrtek).