Dorost porazil USK v boji o druhé místo

Verze pro tisk |

Florbaloví dorostenci se vydali k čtvrtému turnaji do Chomutova, jejich soupeři byl tým Lovosic, které dorostenci již v letošní sezoně s přehledem porazili, a ústecké USK.

Tento zápas byl soubojem o druhé místo, FBC  má však k dobru ještě dva zápasy, které by mu měly pomoci k udržení průběžné druhé postupové příčky na MČR.
 
FBC Česká Lípa - TJ Lovochemie Lovosice LFP 12 : 5 ( 3:0 , 6:1 , 3:2 )
Českolipský dorost v neděli 6. 12. vyjel na další turnaj do Chomutova, kde se v prvním zápase utkal s družstvem Lovosic. Soupeř začal velmi opatrně, což vyhovovalo naší hře,  a s balonkem pod naší kontrolou jsme ukončili první třetinu 3:0 a s velkou převahou střel na branku 12:4. Druhá část hry pokračovala ve stejném duchu, hráči FBC s chutí zatížili soupeřovo brankové konto dalšími šesti góly na průběžný stav po třetině 9:1. Závěrečná část se dohrávala jen z povinnosti a vše probíhalo podle stejného scénáře: my hrajeme a střílíme na branku, soupeř se brání a občas se podívá i k naší brance, kde bohužel dvakrát skóruje na konečných 12:3.
Branky, asistence: Kotera, Černák(Kotera), Kotera(Hybš), Hybš(Černák), Vnuk(Černák), Novák(Merlíček), Tichý, Hybš(Černák), Beránek(Vnuk), Černák, Beránek(Tichý), Merlíček(Černák).
Sestava: Krčál, Hybš-Tichý-Vnuk, Kolář-Novák-Merlíček, Beránek-Černák-Kotera


FBC Česká Lípa – USK Slavie Ústí nad Labem 6 : 5 ( 1:1 , 3:2 , 2:2 )
V druhém duelu nás čekalo silné mužstvo USK, ale naše družstvo bylo na zápas dobře připravené. Úvodní část byla velmi vyrovnaná, postupem času jsme přebírali aktivitu, ale naše střely končily bohužel jen na konstrukci ústecké branky. Dle hesla nedáš - dostaneš, otevřelo Ústí skóre ve svůj prospěch, to neakceptoval kapitán FBC Merlíček a do půl minuty srovnal účet prví části na 1:1. Druhá třetina pokračovala stále vyrovnanou hrou až do deváté minuty, kdy dvě slepené branka zúročila naší snahu po vítězství. Bohužel soupeř v tomto zápase vytěžil ze svých šancí vždy maximum a po dvou chybách v obraně USK vyrovnává na 3:3. Českolipští však stačili opět rychle zareagovat na remízový stav a po osmi vteřinách posílá FBC do vedení Beránek. V poslední části se mnoho nemění, Jakub Novák zvyšuje na 5:3. Soupeř přidává na aktivitě a tvrdosti, snižuje na 5:4. Česká Lípa rychle odskakuje na dvoubrankový náskok díky proměněné přesilovce. V posledních minutách ještě USK zdramatizovalo utkání díky pátému gólu, díky zbytečnému vyloučení Ústí nad Labem v poslední minutě se utkání dohrává pod taktovkou České Lípy.
Branky, asistence: Merlíček, Novák(Tichý), Vnuk, Beránek(Merlíček), Novák(Merlíček), Merlíček(Vnuk).
Sestava: Krčál, Hybš-Tichý-Vnuk, Beránek-Novák-Merlíček, Kolář-Černák-Kotera
Chci pochválit všechny hráče za předvedenou hru, zejména pak našeho brankáře Jirku Krčála, který náš tým podržel v kritických situacích, dále děkuji všem úspěšným střelcům a jejich asistentům kteří přispěli k šesti bodům do naší tabulky. Jen tak dále!
Kanadské bodování:
Merlíček: 3 G 3 A 6bodů
Černák: 2 G 4 A 6bodů
Vnuk: 2 G 2 A 4body
Beránek: 3 G 3body
Novák: 3 G 3body
Kotera: 2 G 1 A 3body
Hybš: 2 G 1 A 3body
Tichý: 1 G 2 A 3body

Nahoru