Dnes je 29. 09. 2024
svátek má Michal

Město Česká Lípa opraví střechu na Radosti

Archiv

Odbor dále vyzval k předložení nabídek pro realizaci výše uvedené akce celkem tři firmy specializující se na obdobné stavební práce. Hodnotící komise posoudila předložené nabídky a doporučila přidělit zakázku firmě VaN CL, s.r.o, Česká Lípa, která  nabídla nejnižší nabídkovou cenu a nejkratší termín realizace.
„V rámci plnění této investiční akce bude provedena rekonstrukce střešního pláště v bývalé speciální škole. Na jednoplášťové střeše nad vytápěnou částí budovy bude provedena izolace a nový střešní plášť. Stávající nevyhovující dvouplášťová střecha nad dřívější jídelnou bude demontována a bude provedena izolace a nový střešní plášť z živičných pásů,“ vysvětlil místostarosta České Lípy Jan Stejskal. Finanční náklady na tuto akci jsou vyčísleny na cca 1,7 mil. Kč, přičemž práce by měly být dokončeny do konce letošního roku.


V současné době část bývalé speciální školy Radost využívá Městská policie. „Město Česká Lípa dlouho pracovalo na tom, aby se sídlo Městské policie rozšířilo z centra města i do okrajovějších částí České Lípy. Především z důvodu co největšího posílení bezpečnosti našich lidí jsme tak zvolili místo nové služebny tam, kde se soustředí jejich větší množství, tedy na jedno z českolipských sídlišť,“ doplnila starostka města Česká Lípa Hana Moudrá. Služebna, zázemí pro pěší strážníky, tak zde funguje již od července letošního roku. „I nadále se počítá, že vzhledem ke své kapacitě bude tento objekt do budoucna sloužit seniorům, kdy by se sem měla částečně přesunout příspěvková organizace Sociální služby města České Lípy a vzniknout například klub důchodců a volnočasových aktivit,“ dokončila starostka Hana Moudrá. Sociální služby by zde měly začít působit již v příštím roce. 



Kateřina Amrichová
Tisková mluvčí MěÚ Česká Lípa